top of page

מתכונים
פשטידת בצל וחומוס

ניתן לאכול כנשנוש לפי התפריט האישי, חצי מנה או מנה
או כארוחת ערב/צהריים מנה אחת לאישה , שתי מנות לגבר+ ירקות מגוונים בצורה אהובה

ערך תזונתי למנה
חלבונים ליח׳
52
סה״כ חלבון
52
קלוריות ליח׳
204
סה״כ קלוריות
1227
רכיבים
ל6 מנות
כוס גרגרי מומוס שבושלו מראש/סנפרוסט/קופסת שימורים
שתי כפות שמן זית
חמישה בצלים חתוכים לטבעות
שבע כפות קמח חומוס/עדשים
כפית אבקת אפייה
כוס מים
מלח, פלפל שחור
כמון לפי הטעם
אפשר לשדרג עם ירק: פטרוזיליה, כוסברה
הוראות הכנה
· מחממים תנור ל-180 מעלות.
· חותכים את הבצל לטבעות.
· מחממים שמן זית במחבט. מוסיפים את הבצל מערבבים היטב ומטגנים עד לריכוך 8 דק.
· מעבירים לקערה גדולה ומקררים
· במעבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס עד לקבלת פירורים גסים ומוסיפים לבצל
· מוסיפים את קמח חומוס/שקדים, מים, מלח, פלפל וכמון ומערבבים.
· מעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ. אופים כ-45-50 דקות, עד להזהבה.
· נותנים לפשטידה להתקרר ומגישים.
בתיאבון
bottom of page