top of page

מתכונים

(קרקרים על בסיס פשתן גרעינים וסיבים (ללא קמח

אהבתי

לארוחת בוקר/צהריים/ארוחה קטנה לצד ירקות עם ממרח שקדיה/אבוקדו/חומוס וכד'.

(קרקרים על בסיס פשתן גרעינים וסיבים (ללא קמח

ערך תזונתי למנה

חלבונים ליח׳

1.16

סה״כ חלבון

58

קלוריות ליח׳

30

סה״כ קלוריות

1529

רכיבים

ל50 יחידות
1 כוס זרעי פשתן
1/3 כוס גרעיני דלעת
1/3 כוס שומשום
1/3 כוס גרעיני חמניות
1/3 כוס סיבים חיטה או/וגם שיבולת שועל
כף פסיליום
3/4 כפית מלח ים
פלפל שחור לפי הטעם
כפית אורגנו
כפית אבקת שום
1/2 כפית אבקת פטרוזיליה/ כל תיבול אחר
1/3 1 כוסות מים (300 מ"ל)

הוראות הכנה


1. מערבבים בקערה גדולה את כל הזרעים, סיבים, גרעינים ותבלינים.

2. מוסיפים מים, מערבבים, מכסים בניילון משאירים במקרר לילילה/יום . אם יהיה קצת יותר זה גם בסדר😊

3. בשלב שהתערובת תתעבה ותהפוך לדביקה/ג'לי , זה הבלילה מוכנה.

4. מחממים תנור ל120-110 מעלות.

5. מרפדים 2 תבנית אפייה בנייר אפייה.

6.מורחים את התערובת מעל המגש לשכבה כמה שיותר דקה, ואז בעזרת סכין מסמנים מלבנים בגודל אחיד.

5. אופים את הקרקרים עד שהם שחומים ויציבים, כשעה וחצי/שעתיים.

6. מניחים להתקרר ומפרקים למלבנים.

7. מאחסינים בקופסה אטומה.



בתיאבון

bottom of page