top of page

מתכונים
(קרקרים על בסיס פשתן גרעינים וסיבים (ללא קמח

לארוחת בוקר/צהריים/ארוחה קטנה לצד ירקות עם ממרח שקדיה/אבוקדו/חומוס וכד'.

ערך תזונתי למנה
חלבונים ליח׳
1.16
סה״כ חלבון
58
קלוריות ליח׳
30
סה״כ קלוריות
1529
רכיבים
ל50 יחידות
1 כוס זרעי פשתן
1/3 כוס גרעיני דלעת
1/3 כוס שומשום
1/3 כוס גרעיני חמניות
1/3 כוס סיבים חיטה או/וגם שיבולת שועל
כף פסיליום
3/4 כפית מלח ים
פלפל שחור לפי הטעם
כפית אורגנו
כפית אבקת שום
1/2 כפית אבקת פטרוזיליה/ כל תיבול אחר
1/3 1 כוסות מים (300 מ"ל)
הוראות הכנה
1. מערבבים בקערה גדולה את כל הזרעים, סיבים, גרעינים ותבלינים.
2. מוסיפים מים, מערבבים, מכסים בניילון משאירים במקרר לילילה/יום . אם יהיה קצת יותר זה גם בסדר😊
3. בשלב שהתערובת תתעבה ותהפוך לדביקה/ג'לי , זה הבלילה מוכנה.
4. מחממים תנור ל120-110 מעלות.
5. מרפדים 2 תבנית אפייה בנייר אפייה.
6.מורחים את התערובת מעל המגש לשכבה כמה שיותר דקה, ואז בעזרת סכין מסמנים מלבנים בגודל אחיד.
5. אופים את הקרקרים עד שהם שחומים ויציבים, כשעה וחצי/שעתיים.
6. מניחים להתקרר ומפרקים למלבנים.
7. מאחסינים בקופסה אטומה.
בתיאבון
bottom of page